divendres, 6 de gener del 2012

Els Reis Mags porten regals, alegria i il·lusió a Igualada

A Igualada ningú es va voler perdre tradicional cavalcada de Reis, que té lloc el dia 5 al vespre. El fred no era tan sever com en anys anteriors i això va comportar un augment de l'afluència respecte edicions anteriors. Els carrers de la ciutat, especialment el Passeig Verdaguer i la Rambla eren plens de gom a gom.

La comitiva va començar el recorregut, el mateix de cada any, al Passeig Verdaguer, on va tenir lloc el discurs inicial. Representants de l'Ajuntament, entre els quals l'alcalde Marc Castells, van rebre els reis mags. Els tres reis es van dirigir als infants des de dalt l'escenari, donant així per iniciada la cavalcada.

El Passeig es va omplir de carrosses, jeeps i, sobretot, patges, que repartien caramels entre els més menuts. 



Els patges es desplaçaven per la ciutat en jeeps o motos, repartint caramels.

La rua es va iniciar amb una desfilada dels camions que, carregats amb regals, es dirigien a les cases, on els patges entregarien més tard els regals als nens. La carrossa de l'estrella d'Orient es va obrir pas entre la multitud abans de l'arribada dels reis.

L'estrella d'Orient


Després d'aquesta carrossa i del pas d'alguns jeeps amb patges més, van arribar les esperades carrosses dels Reis Mags. El primer en arribar va ser Melcior, el rei blanc. El va seguir Gaspar i, finalment, va arribar Baltasar en la seva carrossa. 

La carrossa del rei Melcior

El rei Gaspar

El rei Baltasar i la seva carrossa.


L'endemà al matí, quan tots els infants havien rebut ja els seus presents, va tenir lloc la Fira de Reis, una de les més antigues de Catalunya. Al voltant de 300 expositors, vinguts de tot el país, venien els seus productes en les parades. Aquest any s'esperaven uns 20000 visitants a la fira, que va omplir el Passeig Verdaguer de punta a punta. S'hi podien trobar des de roba o complements fins a videojocs, una gran varietat d'aliments i, fins i tot, planters.



Algunes de les parades de la Fira de Reis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada