dimarts, 13 de desembre del 2011

La tradició de les fires de Nadal segueix al llarg de tota la comarca

Les tradicionals fires de Nadal omplen els pobles de la comarca cada mes de desembre i aquest any no està sent una excepció. El cap de setmana passat van tenir lloc a Igualada, Rubió i Tous, totes elles amb les típiques parades de productes nadalencs de tota mena i de productes artesanals.

La fira de Nadal d'Igualada va començar aquest cap de setmana però es podrà visitar també el cap de setmana que ve. En ella s'hi pot trobar una mica de tot: des de pessebres i tions, fins a parades d'artesans que fabriquen coses tan variades com joies o punts de llibre. Les parades es troben a la plaça Pius XII i al llarg de tot el carrer del Roser, fins a la plaça de l'Ajuntament.



Decoració nadalenca de
la plaça Pius XII.

La fira de Rubió, que aquest any celebrava la seva segona edició, va seguir la mateixa línia que la d'Igualada, amb parades nadalenques, artesanes i també de menjar. Va comptar, a més a més, amb activitats infantils, com ara la visita d'un tió 'animat' que va passejar per la fira al llarg de tot el dia.




La fira de Sant Martí de Tous d'aquest any no era només una fira de Nadal i de Santa Llúcia, sinó que tenia un objectiu clar: recollir el màxim de diners possibles per la Marató de TV3, que aquest any està dedicada al transplantament i regeneració d'òrgans i teixits. Així doncs, totes les parades tenien una guardiola on els qui passejaven per la fira podien fer la seva aportació a la causa. En algunes parades, fins i tot, rebies un petit obsequi si feies una donació.
També es van organitzar tallers, també solidaris, per als més petits. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada