diumenge, 22 de gener del 2012

La 190ª edició dels Tres Tombs d'Igualada, tocada per la crisi

La tradicional festa dels Tres Tombs es celebra a Igualada, com en moltes altres poblacions catalanes, al mes de gener, coincidint amb Sant Antoni Abat, patró dels animals. Té lloc des de l'any 1822, està organitzada pel Gremi de Traginers de l'Anoia i és una de les més prestigioses de Catalunya. Tot i estar declarada com a festa d'interès turístic nacional aquest any la cavalcada no va estar tant concorreguda com en anys anteriors. A més a més, i com en tants altres àmbits, la crisi també es va notar en aquesta edició, la 190, dels Tres Tombs d'Igualada.

La cavalcada va iniciar el seu recorregut a la Plaça Castells, davant de l'Escola Pia, a les 12 del migdia. El recorregut era el següent: avinguda Balmes, carrer Joan Maragall, passeig Verdaguer, carrer Òdena, rambla Sant Isidre i Rambla Sant Ferran, per acabar un altre cop al lloc d'inici. Els llocs on hi havia més gent eren el carrer Òdena i la Rambla de Sant Isidre però, tot i així, es va notar una important davallada del nombre d'assistents. El què també va disminuir, possiblement a causa de la crisi, va ser el nombre de carruatges i la quantitat de caramels repartits.

Al capdavant de la comitiva hi anava la portadora de la primera bandera del Gremi, datada del 1822. Seguidament, va passar la banda de músics de la ciutat, amb diversos instruments.
Bandera petita del Gremi.

Banda de música.

A continuació va passar la desfilada de cavalls i carruatges, uns quants menys que en anys anteriors. En alguns dels carros hi anaven nens de diferents edats, que llançaven caramels al públic. Cap a la meitat de la cavalcada va passar el portador de la bandera gran del Gremi, de 1956.


Bandera gran del Gremi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada